Koop ABS filament in BE

We bieden de beste selectie ABS-filament van gerenommeerde merken in verschillende kleuren. Bekijk ons hoogwaardige ABS filament verkrijgbaar in verschillende diameter maten en pellets. Bestel nu voor snelle levering vanuit ons magazijn in het VK. Leveringen worden verzonden op dezelfde werkdag waarop een bestelling is geplaatst!


Over ABS-filament

ABS, Acrylonitril Butadieen Styreen is een thermoplast die gedeeltelijk wordt om zijn sterkte en duurzaamheid. ABS-filament is een van de eerste kunststoffen die gebruikt wordt met industriële 3D-printers en is begonnen met een basistype filamentmateriaal. Het materiaal heeft een hoge slagvastheid en goede stijfheid voor een geweldige prijs. Door de chemische en extreme hittebestendigheid van ABS is het filament bestand tegen slijtage en kan het bijvoorbeeld worden gebruikt als onderdeel voor een vaatwasser. ABS-filament is een niet-biologisch afbreekbaar materiaal dat kan worden omgesmolten en daarna opnieuw kan worden gevormd. ABS wordt gebruikt voor alledaagse voorwerpen en is ook het materiaal dat wordt gebruikt voor het maken van legoblokken.

Printtemperatuur230°C-260°C
Duurzaamheid⭐⭐⭐⭐
Printbed95°C-110°C
Warmtebestendig
BehuizingRecommended

3D-printen met ABS-filament

3D-printen met ABS-filament kan een uitdaging zijn, maar als je aan de specifieke printvereisten voldoet, ben je in een mum van tijd een professional. ABS filament heeft een printtemperatuur van 230-260 graden en vereist een verwarmd bed. Het is altijd een goed idee om de temperatuur van het specifieke ABS-filament dat je koopt af te drukken. Met een paar proefafdrukken kunt u de perfecte combinatie van 3D-printerinstellingen vinden om stevige en consistente 3D-afdrukken te maken. ABS-filament koelt extreem snel af, vandaar dat een verwarmd bed het proces vertraagt en kromtrekken verhindert. Het is het beste om een behuizing te kopen als je van plan bent om te printen met ABS-filament om warmte vast te houden tijdens het printen. Bovendien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u zich in een goed geventileerde ruimte bevindt, terwijl ABS tijdens het afdrukken van de afdaling een dempende en een lichte geur te produceren heeft.

Hechting van ABS-filamenten

Zorg ervoor dat je ook focust op de hechting van ABS-filament en zorg ervoor dat de laag goed aan het printbed is bevestigd, want dit kan soms moeilijk blijken te zijn. Met hechtingsspray van Kapton-tape kunt u echter modellen afdrukken die goed hechten en later gemakkelijk kunnen worden verwijderd. De spray kan ook van het printbed worden afgewassen en de tape kan moeiteloos worden verwijderd.

ABS filament nabewerking

zodra ABS-filament is geprint, is het ondoorzichtig, voelt het blij aan en ziet het er glanzend uit. Een ander groot voordeel van het gebruik van ABS-filament zijn de nabewerkingsmogelijkheden. Onderdelen van ABS-filament kunnen eenvoudig worden geboord, gevijld of gelijmd. Gebruik aceton (damp) om het ABS-filament een beetje te versmelten , waardoor de lagen zachter worden en ze in elkaar overvloeien, waardoor de illusie van een spuitgegoten onderdeel verdwijnt. Als u een groot 3D-onderdeel wilt afdrukken, kunt u stukken samenvoegen om een groter ABS-model te maken.

Als je meer informatie hebt over ABS-filament, neem dan contact contact op met onze klantenservice.

Waarom ReprapWorld?
  • Bestellingen dezelfde werkdag verzonden
  • 3.000+ producten in ons assortiment
  • Meer dan 45.000 tevreden klanten in meer dan 40 landen
  • Veilig betalen met diverse betalingsopties
  • Professionele technische ondersteuning (meer dan 10 jaar 3D ervaring)
Betaal veilig met


home
Copyright 2009 - 2023 | ReprapWorld