Koop ASA filament in BE

Ervaar 3D-printen met ASA-filament, het filament dat vooral bekend staat om zijn superieure weerbestendigheid. Bekijk ons aanbod van hoogwaardig ASA filament van de beste merken verkrijgbaar in de standaard diameter maten 1.75 en 2.85 in verschillende kleuren.


Over ASA-filament

Acrylonitril-styreenacrylaat (ASA) is een technische thermoplast die speciaal is vervaardigd voor gebruik buitenshuis. De grote chemische weerstand van de materialen en de sterke weerstand tegen UV-licht is de reden waarom objecten gemaakt met ASA-materiaal zo goed hun oorspronkelijke uiterlijk behouden. Het filamentmateriaal kan extreme temperaturen aan en is daardoor zeer duurzaam op de lange termijn. ABS-filament is de voorloper van ASA-filament en heeft vergelijkbare eigenschappen, waardoor het vaak een goed alternatief voor elkaar is. Sommige dingen waarvoor ASA-filamentmateriaal wordt gebruikt, zijn basisbehuizingsonderdelen, straatnaamborden en sportuitrusting.

Printtemperatuur220°C-260°C
Sterkte⭐⭐⭐⭐
Duurzaamheid⭐⭐⭐⭐⭐
Printbed80°C-100°C
Weerbestendig⭐⭐⭐⭐⭐
BehuizingRecommended

Afdrukken met ASA-filament

ASA-filament heeft configuraties ingesteld die nodig zijn om succesvolle 3D-prints uit te voeren, dus volg altijd de instructies van de fabrikant van het filament. Zorg ervoor dat u tijdens het printproces een 3D-printer gebruikt met een behuizing om warmte vast te houden en print in een kamer zonder tocht of fluctuerende temperatuurschommelingen. Het materiaal heeft de neiging snel af te koelen tijdens het 3D-printen en daarom wordt geadviseerd om ASA-filament te printen met de koelventilator van het onderdeel uitgeschakeld om kromtrekken en krullen te voorkomen. Als een ASA-filamentonderdeel eenmaal is uitgeprint en goed is afgekoeld, zal het niet langer gemakkelijk worden aangetast door extreme temperaturen, waardoor het een zeer stevig en sterk 3D-onderdeel oplevert. Gebruik Kapton-tape of 3DLAC-spray voor een goede hechting van de laag met ASA-filament. Een geweldig ASA-filament om mee te printen is ons eigen betrouwbare RepRap-filament, dat zorgt voor consistente en mooie 3D-prints.

Nabewerking van ASA-filament

ASA filament is een materiaal dat gemakkelijk kan worden nabewerkt. Er zijn meerdere mogelijkheden om het afgewerkte uiterlijk van ASA-filament te veranderen. Een van de dingen die u kunt doen, is aceton gebruiken om de afgedrukte ASA-onderdelen glad te strijken of te lijmen. Een andere optie is om delen te schuren met schuurpapier om texturen te transformeren, waardoor een gladde afwerking mogelijk wordt.

Heeft u vragen over ASA filament? Neem gerust contact met ons op!

Waarom ReprapWorld?
  • Bestellingen dezelfde werkdag verzonden
  • 3.000+ producten in ons assortiment
  • Meer dan 45.000 tevreden klanten in meer dan 40 landen
  • Veilig betalen met diverse betalingsopties
  • Professionele technische ondersteuning (meer dan 10 jaar 3D ervaring)
Betaal veilig met


home
Copyright 2009 - 2023 | ReprapWorld