Koop Carbon filament in BE

Ontdek 3D printen met Carbon filament, ook wel PC-PETG genoemd. In deze selectie vind je premium carbon-geïnfundeerd filament voor je 3D-printprojecten.


Koolstofvezelfilament wordt gebruikt om te verwijzen naar een groep filamentmaterialen die extreem kleine strengen koolstofvezel bevatten. Koolstofvezels worden zelden alleen gebruikt en worden meestal gecombineerd met andere composietmaterialen. Om deze reden kun je veel verschillende soorten materialen vinden die zijn doordrenkt met koolstofvezels. Door koolstofvezel toe te voegen, worden de eigenschappen ervan opgenomen in een composietmateriaal. Koolstofvezel is in een reeks van industrieën steeds populairder geworden en wordt nog steeds gebruikt vanwege de vele uitzonderlijke materiaalkwaliteiten. Vanwege de abrasiviteit van de materialen is tijdens het 3D-printen een nozzle van gehard staal vereist.

We willen graag enkele eigenschappen benadrukken die koolstofvezelfilament uniek maken:

 • Hoge treksterkte
 • Grote chemische weerstand
 • Extreme stijfheid
 • Tolerantie bij hoge temperaturen
 • Superieure stijfheid
 • Lichtgewicht

We bieden koolstofvezel ABS-filament, Nylon filament en PETG-filament. Real Filament levert filament van hoge kwaliteit, zodat u eenvoudig koolstofvezel kunt printen met een grote consistentie. Het printen van filament doordrenkt met koolstofvezels heeft de bovenstaande eigenschappen en levert 3D-geprinte onderdelen die lang meegaan en duurzaam zijn.

Afdrukken met koolstoffilament

De printinstructies voor carbonfilament zullen vergelijkbaar zijn met die van de basismaterialen. Het typische temperatuurbereik voor de extruder moet rond de 240°C liggen. Als u tijdens het printen een verwarmd bed wilt gebruiken, zorg dan voor een temperatuurbereik tussen 45°C-60°C voor succesvolle prints. Voor een goede hechting adviseren wij het gebruik van een PEI-blad of Kapton-tape. Een behuizing is niet vereist, maar als u er een gebruikt, worden temperatuurschommelingen voorkomen en worden afdrukgeuren tot een minimum beperkt. Voer uw 3D-printen uit in een goed geventileerde ruimte.

Gebruik het juiste nozzle

Voor de beste resultaten moet het juiste nozzle worden gebruikt om 3D-printen van hoge kwaliteit te garanderen. Koolstoffilament tast een standaard koperen nozzle aan en leidt tot onomkeerbare schade aan het nozzle. Gebruik een nozzle van gehard staal om verstopping en schade aan uw 3D-printer te voorkomen. U kunt uw retractie-instellingen ook lager instellen om de kans op sijpelen en rijgen te verkleinen. Er zijn meer typen nozzles die compatibel zijn met koolstofvezelfilament, zoals een robijnrode nozzle en titanium nozzles. Gebruik een reinigingsfilament om je nozzle tijdens het printen te behouden!

Berg je kooldraad op

Bewaar je koolstofvezelfilament voor een maximale levensduur en behoud de kwaliteit van je filament door je spoelen in een luchtdichte houder te plaatsen met zakjes met silicagel. Dit zorgt ervoor dat het filament geen vocht opneemt en droog blijft. Gebruik een drybox om je kooldraad het beste op te bergen.

Wilt u meer informatie over carbonfilament? Contact ons via onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!

Waarom ReprapWorld?
 • Bestellingen dezelfde werkdag verzonden
 • 3.000+ producten in ons assortiment
 • Meer dan 45.000 tevreden klanten in meer dan 40 landen
 • Veilig betalen met diverse betalingsopties
 • Professionele technische ondersteuning (meer dan 10 jaar 3D ervaring)
Betaal veilig met


home
Copyright 2009 - 2023 | ReprapWorld