Koop PVA filament in BE

Ontdek 3D-printen met PVA, een 3D-filament dat wordt gebruikt als ondersteuningsmateriaal voor PLA-filament. We bieden premium PVA-filament aan in de standaard diametermaten 1,75 mm en 2,85 mm.


Over PVA-filament

Polyvinylalcohol (PVA) is een filamentmateriaal waarvan bekend is dat het 3D-materialen zoals PLA-filament versterkt. Het filament heeft een wit doorschijnend uiterlijk en is bestand tegen olie en vet. Een van de beste aspecten van PVA-filament zijn de in water oplosbare eigenschappen, waardoor de ondersteunende structuren van het filament gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Om deze reden is het cruciaal om vocht te vermijden en uw PVA-filament op de juiste manier op te slaan in een drybox of zakjes met silicagel te gebruiken.

Printtemperatuur200°C-225°C
Sterkte⭐⭐⭐⭐
Printbed40°C-60°C
Eco-vriendelijk
BehuizingNot required

Printen met PVA-filament

PVA-filament is gemaakt om te worden gebruikt door een 3D-printer met een dubbel extrusiesysteem. Eén extruder print meestal PLA-filament terwijl de tweede extruder PVA-filamentondersteuningsstructuren print. Met onze 3D-printers met meerdere koppen kunt u succesvol printen met twee filamentmaterialen tegelijk.

De printtemperatuur en de temperatuur van het verwarmde bed voor uw PVA-filament variëren enigszins, afhankelijk van uw 3D-printer en het merk PVA-filament dat wordt gebruikt. Controleer altijd de afdrukinstructies van de fabrikant en experimenteer met je 3D-printer om de instellingen te vinden die het beste werken. Een geweldig merk dat prints van hoge kwaliteit garandeert, is Real filament. Als u een ander materiaal voor het 3D-model wilt gebruiken, hebben we speciaal PVA filament voor PETG filament.

PVA-filament is niet giftig en biologisch afbreekbaar als het op de juiste manier wordt gerecycled. Stel PVA-filament niet bloot aan natuurlijk licht, omdat het zeer gevoelig is voor UV-straling. Als je PVA-filament vocht heeft opgenomen, is het aan te raden om het voor het printen korte tijd in de oven op een lage temperatuur te leggen om drukfouten te voorkomen.

Printen met ondersteuningsstructuren van PVA-filament

Er zijn een aantal instellingen en configuraties waarmee rekening moet worden gehouden bij het afdrukken van ondersteunende structuren. De fundering is het belangrijkste, daarom zal een goede hechting de kwaliteit en functie van een ondersteunende structuur maken of breken. Selecteer een dichtheid die uw 3D-onderdeel het beste ondersteunt. De hoek van uw overhang bepaalt hoeveel PVA-filamentondersteuning nodig is. Een 3D-printsoftware genereert vaak automatisch ondersteunende structuren voor uw modellen die u vervolgens kunt aanpassen aan uw voorkeuren.

Hoe eenvoudig PVA-filament uit 3D-modellen te verwijderen

Zodra je print klaar is en is afgekoeld, is het tijd om de ondersteunende structuren van het PVA-filament te verwijderen. De steunen kunnen soms met de hand worden afgebroken, maar wees voorzichtig als u ervoor kiest om dit te doen, omdat dit de print kan beschadigen. De eerste belangrijkste stap is het onderdompelen van het geprinte deel in een bak met warm water. Dit zal de PVA-filamentstructuren effectief oplossen. Overtollig materiaal kan worden verwijderd met tang. Het water dat wordt gebruikt om de ondersteunende structuren op te lossen, kan in de riolering worden afgevoerd, aangezien u in een regio woont met waternetwerken die zijn aangesloten op een afvalverwerkingsinstallatie.

PVA plus en PVA pro

Bekijk ons bijzondere PVA filament van het premium merk Real Filament. De PVA plus filament is speciaal ontwikkeld om te functioneren als dragermateriaal voor vele thermoplasten zoals PLA-filament en PETG-filament. We bieden ook PVA pro-filament dat werkt bij hoge temperaturen en goed hecht met ABS-filament, ASA-filament en TPU-filament.

Wilt u meer informatie over PVA filament? Neem gerust contact op met onze klantenservice voor hulp!


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik printen met PVA filament?

Om succesvol met PVA filament te printen heb je een dual head 3D-printer nodig. De ene extruder print de PVA-dragers terwijl de andere extruder het filamentmateriaal voor het 3D-model zelf print. PVA filament print het beste tussen de temperaturen van 200°C-225°C

Bij welke temperatuur kan ik PVA printen?

Normaal PVA filament dient geprint te worden bij een maximale temperatuur van 225°C. PVA plus filament wordt het liefst geprint bij een temperatuurbereik tussen 210°C-230°C terwijl PVA pro het beste geprint kan worden bij temperaturen niet hoger dan 250°C. Bekijk zeker de instructies voor het 3D filament aangezien de printen van temperaturen nogal eens kunnen verschillen.

Aan welke materialen hecht PVA filament?

PVA filament is gemaakt om goed te hechten aan PLA filament en biedt uitstekende ondersteuning voor PLA 3D modellen en onderdelen. PVA plus filament is speciaal ontwikkeld om te hechten met materialen als PETG filament en ABS filament. Ons PVA pro filament hecht goed aan ABS filament, ASA filament, en TPU filament.

Blijft PVA op PETG-filament plakken?

PVA filament kleeft niet aan PETG filament en kan niet gebruikt worden als ondersteunend materiaal. Bij RepRapWorld verkopen we PVA plus filament dat aan PETG-filament blijft kleven en uitstekende ondersteuning biedt.

Blijft PVA plakken op ABS-filament?

PVA-filament kleeft niet aan ABS-filament, maar bij RepRapWorld verkopen we PVA-pro-filament dat goed hecht aan ABS-filament en de juiste ondersteuning geeft.

Is het printen van met PVA filament hard?

Het Printen Van met PVA is niet moeilijk. Met een dual extrusie 3D-printer kunt u eenvoudig het printen van ondersteuningen voor uw onderdelen uitvoeren. De maximale printtemperatuur voor PVA is 225°C en de maximale heated bed temperatuur is 60°C. Een behuizing is niet nodig wanneer het printen van met PVA filament.

Waarom ReprapWorld?
  • Bestellingen dezelfde werkdag verzonden
  • 3.000+ producten in ons assortiment
  • Meer dan 45.000 tevreden klanten in meer dan 40 landen
  • Veilig betalen met diverse betalingsopties
  • Professionele technische ondersteuning (meer dan 10 jaar 3D ervaring)
Betaal veilig met


home
Copyright 2009 - 2023 | ReprapWorld