ReprapWorld

Megatronics v3.3 - Controller board PRO-version ( Arduino-compatible )

Speciale editie van de Megatronics, met verstelbare connectors
Voorraad - NL: 0
€ 95  incl BTW
Neem contact op voor een verwachte leverdatum

Productbeschrijving

Special remix of the Megatronics, with adjusted headers. Comes witha set of crimp headers.

Het Megatronics elektronica bord is al lange tijd een populaire vaste waarde in de 3D print industrie. Na verschillende jaren en verbeteringen heeft versie 3.1 zich bewezen als stuurbord met een rijke en stabiele waaier aan mogelijkheden. Omwille van zijn hoge aanpasmogleijkheid en onderdelen van hoge kwaliteit is Megatronics de eerste keuze voor vele doe-het-zelf 3D printer enthousiastelingen en professionele 3D printer fabrikanten. Vergeleken met andere 3D printer elektronica is Megatronics de enige single-board oplossing met een waaier aan efficiënte vormfactoren, betrouwbaar procesvermogen en onderdelen van hoge kwaliteit. Ook al is dit bord geoptimaliseerd om 3D printers aan te sturen, zijn flexibiliteit laat toe dat het bord ook in combinatie met CNC machines, frezen, boren, laser cutters en nog veel meer gebruikt kan worden.

Het bord wordt geleverd met een krachtige Atmega2560 microprocessor met 256kB geheugen op 16MHz. De microprocessor kan geprogrammeerd worden met Arduino IDE, en er kan makkelijk aangepaste software kan uploaden voor uw specifieke projecten door middel van een simpele USB kabel. Het heeft 54 digitale I/O pinnen en 16 analoge pinnen die verbonden zijn met verschillende onderdelen op het bord wat zorgt voor de mogelijkheid om bestaande software te verbeteren. Bestaande software (firmware) kan gedownload worden via onze downloadpagina. Onze standaard aanbeveling is Marlin maar alle grote open source 3D printer firmware ondersteunt Megatronics.

Belangrijke eigenschappen 

Temperatuur weergave 

Het bord komt met schroef terminals om twee thermokoppels aan te sluiten. Deze voorzien een grote nauwkeurigheid over een groot temperatuurbereik. Het on-board AD597 is compatibel met de meeste firmware en ondersteunt temperaturen tot 400°C wat zorgt voor printen aan hoge temperatuur. Vier kopstukken voor hoogwaardige thermistoren zijn standaard meegeleverd. 

Autonoom printen
Autonoom 3D printen van een geïntegreerde Micro SD kaart of een externe SD kaart wordt ondersteund. Het Megatronics bord kan ook aangesloten worden op een LCD scherm voor visuele feedback tijdens het printen. Voor alle beschikbare automome printopties, kijk op onze Automome print pagina op onze site. 

Verwarmingselementen en ventilatoren
Megatronics heeft twee schroef terminals voor het aansluiten van hot-end verwarmingselementen op een verwarmd printbed met 15A stroomsterkte. Tenslotte zijn er ook kopstukken om ventilatoren op het bord aan te sluiten. Al deze kopstukken voorzien PWM output.

Tot 6 stappenmotoren 

Om stappenmotoren aan te sturen, voorziet Megatronics zes Pololu-compatibele stappenmotor driver slots. Door de modulaire opbouw van de stappen drivers, kan het vermogen van elke stappenmotor aangepast worden en kunnen drivers vervangen worden of opgewaardeerd worden. Dit kan onafhankelijk van het bord en de firmware. U kan er ook voor kiezen om externe stappenmotor drivers op de kopstukslots aan te sluiten wat ervoor zorgt dat drivers met hoge vermogens kunnen gebruikt worden.

Andere eigenschappen

  • USB 2.0 hoge snelheid compatibel
  • Auto reset kan uitgezet worden door het weghalen van een jumper 
  • Het bord kan gevoed worden tussen 12 en 24V*
  • Meervoudige 5V en 12V** pinnen voor verschillende sensoren of ventilatoren 
  • Min & Max XYZ einstop pinnen 
  • LCD contrast schakelbaar met potentiometer
  • 5V lijn beveiligd met een 500mA schakelbare zekering 
  • Een piezo is bijgevoegd om de pritner feedback te laten geven met een geluidssignaal 
  • Vier lagen PCB bord van hoge kwaliteit 
  • Ferriet kern voor verbeterde USB signaal betrouwbaarhei 

*Vereist randapparatuur om op het bord te wodren aangesloten
** Afhankelijk van het inputvoltage. Het bord zal de spanning niet transfereren. 

Specificaties

sku MEGATRONICSV3PRO
gtin 8719345007781
Processor
Technologie AVR
Type Atmega2560
Frequentie 16 MHz
Geheugen 512
Dimensies
Lengte 110 mm
Diepte 95 mm
Hoogte 18 mm
Kenmerken
Thermistoren 4
Eindstops 6
Stappenmotordriver 6
Thermocouples 2
Geluid
LCD
Keypad connector
SD-Kaart
Externe SD-kaart
Externe stappenmotoren aansturing 6
Ethernet
Gescheiden invoer voor verwarmd bed
MOSFETs 6
Prijsstaffel
1 - 9: excl € 78,51 incl € 95
10 - 29: excl € 74,59 incl € 90,25
30 - : excl € 70,66 incl € 85,50
Groter aantal nodig? Neem contact op met Verkoopafdeling.

home
Copyright 2009 - 2023 | ReprapWorld