Hoe kies je de goede 3D-printer voor jezelf?

ReprapWorld heeft het beste assortiment 3D-printers beschikbaar voor de beste prijs. Of u nu een plug-and-play-model nodig heeft dat 'gewoon werkt' of stuk voor stuk een kit wilt bouwen, we hebben de populairste modellen van grote merken. Deze pagina helpt klanten die nog niet vertrouwd zijn met 3D-printen, de juiste printer te kiezen. Door zelf een paar eenvoudige vragen te beantwoorden, vindt u meteen uw favoriete 3D-printer!

Laat alle 3D-printers zien  Wat voor soort producten wilt u printen?

Het belangrijkste aspect van de printer is wat u ermee wilt maken. Sommige klanten hebben een hobby zoals bijvoorbeeld modeltreinen of drones. Als u niet zeker weet wat u nodig heeft, is het raadzaam om naar de meest voorkomende eigenschappen te zoeken.

Grootte

Waarschijnlijk is het meest eenvoudige aspect de grootte. De 3D-printer moet de grootste afdruk kunnen afdrukken die u wilt produceren. Het bouwvolume bepaalt de maximale breedte, diepte en hoogte van de 3D-prints die de 3D-printer gaat produceren. Door de oriëntatie te wijzigen, kunt u mogelijk diagonaal over het bouwoppervlak afdrukken, of u kunt een object modulariseren in kleinere prints die u achteraf lijmt, puzzelt of vastschroeft. Dit heeft natuurlijk invloed op de manier waarop het geprinte object eruit ziet en hoe sterk het is. Veelgebruikte build-volumes liggen tussen 200x200x200mm en 300x300x300mm. De grootste volumes zijn 50 cm per as, terwijl de kleinste 10 cm zijn.

Grote 3D printers

Kwaliteit
Of u nu een kunstwerk met uw 3D-printer wilt produceren of een prototype wilt maken, een bepaald kwaliteitsniveau is vereist. Het compromis is tijd: printen van hoge kwaliteit vereisen meer tijd omdat de printer langzamer moet werken en er mogelijk meer lagen nodig zijn om af te printen. De laaghoogte bepaalt dus hoe fijn de lagen zijn en dus hoe zichtbaar. Meestal worden prints gemaakt met een laaghoogte van 0,2 mm, waarbij de lagen duidelijk zichtbaar zijn. Lagen van 0,1 mm, maken de print veel vloeiender, maar nemen twee keer de tijd om af te printen. De meeste printers kunnen 3D-prints produceren met een laaghoogte van 0,1 mm, voor fijnere lagen Resin printers zijn geschikter .

Printers met een bed dat in horizontale richting beweegt, hebben de neiging om een probleem te hebben met printen boven 15 cm, omdat de traagheid van de print de lagen gerimpeld kan doen lijken. Een printer waar het bed op en neer beweegt, heeft dat probleem niet.

Uiteindelijk de breedte van de lijnen die de 3D-printer neerlegt, definieer de minimale resolutie, u kunt niet fijner afdrukken dan de diameter van de spuitmond. 0.4 mm is gebruikelijk voor de meeste 3D-printers en een soort van midden op de weg. 0,15 mm is erg fijn (en het duurt veel langer om af te printen), 1,2 mm is ongeveer de grootste. Voor Resin 3D-printers bepaalt de resolutie van de laserstraal of lichtbron de maximale kwaliteit die de machine kan creëren.

Materiaal

Voor de meeste 3D-prints is PLA-filament (geprint op 200-210 graden) een geweldig materiaal en het meest geschikt voor mensen die beginnen met 3D-printen. PETG (geprint rond 245) wordt ook vaak gebruikt door meer geavanceerde gebruikers. De 3D-printer moet de extrusietemperatuur kunnen bereiken die wordt aanbevolen voor het gewenste materiaal. Hoewel de meeste 3D-printers de extrudertemperatuur kunnen bereiken, hebben de temperatuur van het verwarmde bed en het type oppervlak invloed op de hechting van de print op het bouwoppervlak en kan de maximale temperatuur onvoldoende zijn voor het materiaal. Sommige materialen, zoals ABS, geprint in grotere objecten, hebben een verwarmde kamer nodig om goed te kunnen printen.

Als u ten slotte meerdere kleurprints of 3D-prints wilt printen met ‘overhang’ waarvoor ondersteuningsmateriaal zoals PVA vereist is, hebt u een 3D-printer met meerdere koppen nodig.

Meestal kunnen 3D-printers zowel PLA als PETG afdrukken. Als u meer geavanceerde materialen wilt gebruiken, moet u de vereiste temperaturen voor de extruder en het verwarmde bed voor die materialen controleren.

Meer informatie over filament

Wilt u printen of leren hoe een printer werkt?

3D-printen is niet zo moeilijk om te beginnen, maar om een failure te begrijpen, is het goed om te begrijpen hoe een printer werkt. Voor mensen die nog niet bekend zijn met 3D-printen, kan het samenstellen van uw eigen printer als een doe-het-zelfkit een voordeel zijn. Er is dus het plug-and-play type 3D-printer en complete vetgedrukte kits die een paar dagen in beslag kunnen nemen. Er is echter meer keuze. Binnen het merk Creality bijvoorbeeld, heeft de Ender-serie wat assemblage nodig, maar complexe onderdelen zoals extruders zijn vooraf gebouwd, waardoor u de frustratie over het lekken van Hot Ends bespaart, terwijl u nog steeds in staat bent om het zelf in een paar stappen te bouwen. De CR-serie van Creality is niet echt plug-and-play, maar met slechts twee onderdelen om te assembleren, tellen ze nauwelijks als doe-het-zelf.

Plug-and-play 3D printers
Do-it-yourself printers

Wil je upgraden?

Op een gegeven moment kun je besluiten dat je iets wilt veranderen. Voor de meeste printers hebben we reserveonderdelen en upgraden kan dus ook. Het kan dus goed zijn om te controleren hoe upgradebaar en onderhoudbaar uw printer is, zodat u de levensduur ervan kunt verlengen door functies toe te voegen of versleten componenten te vervangen.

Waarom ReprapWorld?
  • Zelfde werkdag verzonden!
  • 3.000+ producten in ons assortiment
  • Meer dan 45.000 tevreden klanten in meer dan 40 landen
  • Veilig betalen met diverse betalingsopties
  • Professionele technische ondersteuning (meer dan 10 jaar 3D ervaring)
Betaal veilig met


home
Copyright 2009 - 2023 | ReprapWorld