ReprapWorld heeft het beste assortiment 3D-printers beschikbaar voor de beste prijs. Of je nu een plug-and-play model nodig hebt dat 'gewoon werkt' of een bouwpakket stuk voor stuk wilt bouwen, we hebben de meest populaire modellen van grote merken. Deze pagina helpt klanten die nog niet bekend zijn met 3D-printen om de juiste printer te kiezen. Door zelf een paar eenvoudige vragen te beantwoorden, vind je direct je favoriete 3D-printer!
Het belangrijkste aspect van de printer is wat je ermee wilt maken. Sommige klanten hebben een hobby zoals bijvoorbeeld modeltreinen of drones. Als u niet zeker weet wat u nodig heeft, is het aan te raden om te zoeken naar de meest voorkomende woningen.
Maat
Het meest gemakkelijke aspect is waarschijnlijk de grootte. De 3D-printer moet in staat zijn om de grootste afdruk te printen die u wilt produceren. Het bouwvolume definieert de maximale breedte, diepte en hoogte van 3D-prints die de 3D-printer kan produceren. Door de oriëntatie te wijzigen, kunt u mogelijk diagonaal over het bouwoppervlak printen, of kunt u een object moduleren tot kleinere 3D-prints die u daarna lijmt, puzzelt of vastschroeft. Dit heeft natuurlijk invloed op hoe het geprinte object eruitziet en hoe sterk het is.
Gangbare bouwvolumes liggen tussen 200x200x200mm en 300x300x300mm. De grootste volumes zijn 50 cm per as, terwijl de kleinste 10 cm zijn.
Kwaliteit
Of je nu een kunstwerk wilt maken met je 3D-printer of een prototype wilt maken, er is een bepaald kwaliteitsniveau vereist. De wisselwerking is tijd: afdrukken van hoge kwaliteit hebben meer tijd nodig omdat de printer langzamer moet werken en er mogelijk meer lagen nodig zijn om af te drukken. De laaghoogte bepaalt dus hoe fijn de lagen zijn, en dus hoe zichtbaar. Meestal worden prints gemaakt met een laaghoogte van 0,2 mm, waarbij de lagen duidelijk zichtbaar zijn. Lagen van 0,1 mm maken de afdruk veel vloeiender, maar het duurt twee keer zo lang om af te drukken. De meeste printers kunnen 3D-afdrukken produceren met een laaghoogte van 0,1 mm, voor fijnere lagen is resin printers meer geschikt.
Printers met een bed dat in horizontale richting beweegt, hebben vaak problemen bij het printen met hoge snelheden boven de 15 cm, omdat door de traagheid van de print de lagen gegolfd kunnen lijken. Een printer waarbij het bed op en neer beweegt heeft dat probleem niet.
Als laatste de breedte van de lijnen die de 3D-printer afdrukt, definieert u de minimale resolutie, u kunt geen fijnere afdrukken afdrukken dan de diameter van de nozzleuitvoer. 0,4 mm is gebruikelijk voor de meeste 3D-printers en is een soort middle-of-the-road. 0,15 mm is erg fijn (en duurt veel langer om af te drukken), 1,2 mm is ongeveer de grootste. Voor Resin 3D-printers bepaalt de resolutie van de laserstraal of lichtbron de maximale kwaliteit die de machine kan creëren.
Materiaal
Voor de meeste 3D-prints is PLA-filament (geprint op 200-210 graden) een geweldig materiaal en het meest geschikt voor mensen die beginnen met 3D-printen. PETG (gedrukt rond 245) wordt ook vaak gebruikt door meer gevorderde gebruikers. De 3D-printer moet de extrusietemperatuur kunnen bereiken die wordt aanbevolen voor het gekozen materiaal. Hoewel de meeste 3D-printers de extrudertemperatuur kunnen bereiken, beïnvloeden zowel de temperatuur van het verwarmde bed als het type oppervlak de hechting van de print aan het bouwoppervlak en kan de maximale temperatuur onvoldoende zijn voor het materiaal. Sommige materialen, zoals ABS die in grotere objecten worden afgedrukt, hebben een verwarmde kamer nodig om correct te kunnen worden afgedrukt.
Als je tenslotte meerkleurige prints of 3D-prints met 'overhang' wilt printen waarvoor een ondersteunend materiaal zoals PVA nodig is, heb je een multi-head 3D-printer nodig.
Doorgaans kunnen 3D-printers zowel PLA als PETG printen. Als u meer geavanceerde materialen wilt gebruiken, moet u de vereiste temperaturen voor de extruder en het verwarmde bed voor die materialen controleren.
3D printen is niet zo moeilijk om mee te beginnen, maar om een storing te begrijpen is het goed om te begrijpen hoe een printer werkt. Voor mensen die nog niet bekend zijn met 3D-printen, kan het samenstellen van uw eigen printer als een doe-het-zelfpakket u een voordeel opleveren. Er is het plug-and-play type 3D-printer, evenals complete bout-voor-bout kits die een paar dagen in beslag kunnen nemen om te monteren. Er is echter meer keuze. Binnen het merk Creality heeft de Ender-serie bijvoorbeeld wat montage nodig, maar complexe onderdelen zoals extruders zijn vooraf gebouwd, waardoor je de frustratie van lekkende Hot Ends bespaart, terwijl je het toch in een paar stappen zelf kunt bouwen. De CR-series van Creality zijn niet echt plug-and-play, maar met slechts twee te monteren onderdelen tellen ze nauwelijks mee als doe-het-zelf.
Plug-and-play 3D-printers
Doe-het-zelf printers
Op een gegeven moment kun je besluiten dat je iets wilt veranderen. Voor de meeste printers hebben we reserveonderdelen en upgrades. Het kan dus goed zijn om na te gaan in hoeverre uw printer kan worden geüpgraded en onderhouden, zodat u de levensduur ervan kunt verlengen door functies toe te voegen of versleten onderdelen te vervangen.